Lief natuurdagboek,

Vandaag was helaas de laatste dag op Texel. Vroeg in de ochtend begonnen Donny en ik weer bij de Slufter. Het was hier erg rustig en dat kan te maken hebben met het feit dat het maandagochtend was of dat het regende. Op deze locatie hebben we in tegenstelling tot gisteren minder vogels gezien. Het groepje strandleeuweriken landde wel recht voor onze neus. Door mijn camera snel erbij te pakken kreeg ik ze redelijk goed op de foto.

De strandleeuweriken vlogen weer weg en daarom besloten wij ook te vertrekken naar een droge locatie. Het vogelcentrum op Texel leek ons een leuke locatie om te schuilen. In deze winkel hebben we veel mooie vogels mogen aanschouwen, zoals: de parelduiker, velduil, sneeuwuil en een groepje pestvogels. Deze vogels waren erg makkelijk te vinden aangezien ze opgezet in de vitrine stonden.

Na het bezoek aan deze leuke winkel zijn we verder gereden naar de vuurtoren van Texel. Onderweg zagen we een klein stukje wad wat vol zat met vogels. Naast mijn favoriete vogel, de drieteenstrandloper, waren er bontbekplevieren en zilverplevieren te zien. Gewapend met mijn camera op statief sloop ik door de modder om ze op de foto te krijgen. Helaas was het nog steeds regenachtig en daardoor is het lastig om het perfecte plaatje te schieten. Desondanks heb ik de plevieren goed op de foto gekregen.

Even de modder onder mijn schoenen vandaan trappen en we gingen weer verder. Vanuit de auto zagen we een hele grote groep meeuwen achter de duinen, wat vooral Donny’s aandacht trok. Snel hadden we de auto geparkeerd op de lege parkeerplaats en liepen we het strand op. Waar een grote groep meeuwen achter vissersboten aanvloog, een prachtig gezicht was dit. Nog even speuren over de zee met de telescoop en we konden onze lijst met waargenomen soorten wat aanvullen. We zagen niet alleen een jan-van-gent en roodkeelduikers. In de verte vloog namelijk ook nog een zeekoet voorbij!

De tijd vloog voorbij vandaag. Voor we het wisten was het tijd om terug te keren naar de haven. We moesten de boot naar het vaste land van 15:00 uur halen. Tijdens onze terugweg naar de haven zijn we op zoek gegaan naar de velduil, maar dit heeft geen succes opgeleverd. Na een korte stop bij een uitkijkpunt waar we nog wat brilduikers hebben gevonden, was het tijd om terug te keren naar huis. Voor nu zijn mijn avonturen op Texel afgelopen, maar ik ben zeker van plan om nog een keer terug te keren. Wat zijn de Waddeneilanden een leuke locatie om te vogelen!

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Meer verhalen?

Natuur dichtbij huis

Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte...
Lees meer
Natuur dichtbij huis

Een nieuw begin

Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik...
Lees meer
Een nieuw begin

Avonturen in Noorwegen V

Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik...
Lees meer
Avonturen in Noorwegen V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *