BioBelevenis

Verhalen uit de natuur

Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert

Mijn naam is Bastiaan van Gemert (1998) en ik ben de eigenaar van BioBelevenis.nl. Van kinds af aan ben ik al bezig met de natuur. In sloten op zoek naar kikkers, het verzamelen van bladeren voor herfst stukjes, op zoek naar dierensporen dit waren activiteiten waar ik me als kind graag mee bezig hield.

Nu is er nog een passie bijgekomen, namelijk het fotograferen van de natuur. In de ochtend gaat dan regelmatig mijn wekker om in alle vroegte de natuur in de gaan. Vaak heb ik in de ochtend wel een hekel aan mijn wekker dat moet ik toegeven. Eenmaal in het gebied aangekomen is het altijd het opstaan waard.

Naast fotografie houd ik me met nog van alles bezig. Zo ben ik lid van verschillende vogelwerkgroepen (weidevogel en uilenwerkgroep), heb ik een bijbaan, ben ik vrijwilliger bij Jong Nederland Diessen en tel ik vogels voor SOVON. Naast dit allemaal ben ik ook druk bezig met de studie. De studie die ik volg is Bos- en- natuurbeheer op het Van Hall Larenstein in Velp. Gelukkig mocht ik tijdens mijn studie een half jaar zelf invullen. Hiervoor heb ik gekozen om de minor Fotografie te volgen op de Fotovakschool in Rotterdam, deze heb ik in de zomer van 2020 behaald. Momenteel ben ik dan ook bezig met het laatste jaar van mijn studie. Dit jaar mag ik stage lopen. Ik heb al een stage afgerond bij Brabants Landschap met betrekking tot het PARTRIDGE project. Op het moment loop ik stage bij pixfactory.

Dankzij deze website kan ik mijn enthousiasme goed delen over zowel natuur en natuurfotografie. Het uiteindelijk doel van mijn website is om aan de hand van verhalen en mooie beelden te laten zien hoe prachtig de natuur is.

Instagram

Ik ben ook actief op instagram de naam van dit account is @biobelevenis_Bastiaan. Op dit account zijn niet alleen foto’s te vinden. Zo nu en dan komen er quizvragen zodat iedereen zijn of haar natuurkennis kan testen.

Verhalen van Bastiaan