BioBelevenis

Verhalen uit de natuur

Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert

Mijn naam is Bastiaan van Gemert (1998) en ik ben de eigenaar van BioBelevenis.nl. Van kinds af aan ben ik al bezig met de natuur. Een greep uit de activiteiten waar ik me als kind graag mee bezighield: in sloten zoeken naar kikkers, bladeren verzamelen voor herfststukjes en zoeken naar dierensporen.

Nu is er nog een passie bijgekomen: het fotograferen van de natuur. In de ochtend gaat dan regelmatig mijn wekker om in alle vroegte de natuur in de gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dan vaak wel een hekel aan mijn wekker heb. Eenmaal in het gebied aangekomen is het altijd het opstaan waard geweest.

Naast fotografie houd ik met nog veel meer bezig; zo ben ik lid van verschillende vogelwerkgroepen (weidevogel en uilenwerkgroep), heb ik een bijbaan, ben ik vrijwilliger bij Jong Nederland Diessen en tel ik vogels voor SOVON. Naast deze dingen ben ik ook druk bezig met de studie ‘Bos- en Natuurbeheer’ aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Gelukkig mocht ik tijdens mijn studie een half jaar zelf invullen. Ik heb toen gekozen om de minor ‘Fotografie’ te volgen aan de Nederlandse Fotovakschool in Rotterdam. In de zomer van 2020 sloot ik dit succesvol af. Momenteel ben ik bezig met het laatste jaar van mijn studie en dit jaar mag ik stage lopen. Ik heb al een stage afgerond bij Brabants Landschap met betrekking tot het ‘PARTRIDGE project’. Mijn tweede stage volbreng ik bij Pixfactory in Nijkerk.

Dankzij deze website kan ik mijn enthousiasme over natuur en fotografie goed delen. Het uiteindelijke doel van mijn website is om aan de hand van verhalen en mooie beelden te laten zien hoe prachtig de natuur is!

Instagram

Ik ben ook actief op Instagram onder de naam @biobelevenis_Bastiaan. Op dit account zijn niet alleen foto’s te vinden. Zo nu en dan komen er quizvragen zodat iedereen zijn/haar natuurkennis kan testen!

Verhalen van Bastiaan