Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte ik volop, maar gaven niet het gewenste resultaat. Ik kwam de heikikker, mijn doelsoort van die dag, namelijk niet op het spoor. Net als vorig jaar hoopte ik het beestje op de foto te krijgen. De mannetjes van deze soort worden namelijk helderblauw van kleur in de paartijd. Binnenkort zal ik weer eens terug moeten voor deze soort. Hopelijk is het dan niet te laat, want de mannetjes zijn vaak slechts twee weken blauw van kleur.

Eenmaal onderweg naar huis kreeg ik het idee om even langs de Sint-Willibrorduskerk in mijn woonplaats Diessen te rijden. Via via hoorde ik namelijk dat hier een slechtvalk zat. Iets dat ik graag zelf even wilde controleren. Met mijn camera en verrekijker in de auto besloot ik om deze omweg van wel één hele minuut maar te maken. Ik was precies op tijd, want het moment dat ik uit de auto stapte kwam de slechtvalk aanvliegen! Deze rappe rover streek naast het haantje van de kerktoren neer. Met een topsnelheid van 398 kilometer per uur is de slechtvalk de snelste roofvogel ter wereld. Op dat moment dacht ik alleen maar: Wat geweldig om een slechtvalk zo dicht bij huis te zien. Vanuit mijn slaapkamerraam kan ik net de kerktoren zien. Met deze ervaring in mijn achterhoofd zal ik vaker een kijkje nemen bij de kerktoren.  

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Meer verhalen?

Natuur dichtbij huis

Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte...
Lees meer
Natuur dichtbij huis

Een nieuw begin

Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik...
Lees meer
Een nieuw begin

Avonturen in Noorwegen V

Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik...
Lees meer
Avonturen in Noorwegen V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *