Vogelwandeling

Steeds meer mensen ontdekken de natuur maar dat is niet altijd even gemakkelijk. BioBelevenis wil jouw daar graag bij helpen en doet dat in de vorm van vogelwandelingen!

Wat houdt een vogelwandeling eigenlijk in?
Het gaat als volgt: een van onze vogelaars neemt je mee de natuur in en leert je de basis van het vogels kijken.

Wat kan je van ons verwachten?
We starten vanuit twee locaties in Nederland, rondom Utrecht en Op texel. Vanuit deze locaties ga je met een groepje van twee tot zes personen op zoek naar vogels. Dit gebeurt onder begeleiding van één van onze vogelaars: Donny of Bastiaan. We beginnen de ochtend met een warme kop thee, waarna we een wandeling gaan maken. De leuke, leerzame tocht zal ongeveer twee uur duren. Per groep zijn er een aantal verrekijkers beschikbaar zodat je de meeste vogels goed kunt zien. Het meebrengen van je eigen verrekijker mag natuurlijk ook!

Onze gidsen

Bastiaan

Mijn naam is Bastiaan van Gemert (1998) en ik ben de oprichter van BioBelevenis.nl. Van kinds af aan ben ik al bezig met de natuur. Een greep uit de activiteiten waar ik me als kind graag mee bezighield: in sloten zoeken naar kikkers, bladeren verzamelen voor herfststukjes en zoeken naar dierensporen.

Nu is er nog een passie bijgekomen: het fotograferen van de natuur. In de ochtend gaat dan regelmatig mijn wekker om in alle vroegte de natuur in de gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dan vaak wel een hekel aan mijn wekker heb. Eenmaal in het gebied aangekomen is het altijd het opstaan waard geweest.

Naast fotografie houd ik met nog veel meer buiten bezig; zo ben ik lid van een weidevogel en uilenwerkgroep. Mijn fulltime bezigheid is de studie forest and nature conservation aan de Wageningen universiteit.

Dankzij deze website kan ik mijn enthousiasme over natuur en fotografie goed delen. Het uiteindelijke doel van mijn website is om aan de hand van verhalen en mooie beelden te laten zien hoe prachtig de natuur is!

Donny

Donny Dolman (1998) is enthousiast, nieuwsgierig en verslaafd aan de natuur. Hij studeerde Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool en is nu werkzaam als ecoloog bij een adviesbureau, daarnaast is hij vrijwilliger bij SOVON en de plaatselijke natuurgroep. Tijdens zijn studie heeft hij Bastiaan leren kennen, na een gezamenlijk onderzoek bleven de twee goed bevriend en trokken ze er samen veel op uit. Donny zijn interesses zijn breed en hij noemt zichzelf dan ook meer een generalist dan specialist. Van het bodemleven tot de vogels en van water tot de wolken, heel het ecosysteem krijgt aandacht.

Donny gaat vaak alleen de natuur in, eigenlijk beleef je het dan pas echt goed. Het snuiven van een vochtig dennenbos, het voelen van de modder onder je schoenen en de zoute zeewind in je gezicht. Hij verliest zich helemaal in de natuur en kan zo uren ronddwalen. Het beleven, ontdekken en bewonderen van de natuur is fantastisch. Maar om die pracht te kunnen zien moet je wel leren te kijken. Daarom deelt hij zijn kennis en ervaringen graag met anderen. Samen op pad gaan, foto’s delen of verhalen en artikelen schrijven doet hij dan ook met plezier. De verhalen en foto’s van Donny zijn te vinden op BioBelevenis.nl maar ook op zijn instagram: @donnydolman.

Wat kost het?
Voor deelname rekenen wij een bedrag van €29,95 per persoon. De vogelwandeling kan al vanaf twee personen geboekt worden.

Hopelijk ben je zó enthousiast geworden, dat we je mogen meenemen op een prachtige vogelwandeling!

~ Het team van BioBelevenis