Een nieuw begin

Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik druk was met mijn afstudeeronderzoek. Deze moeite was niet voor niets geweest want ik heb mijn hbo-studie Bos- en Natuurbeheer afgerond!

Mijn onderzoek ging over de populatiedynamiek van de Rosse woelmuis in de bossen van Noorwegen. Om een sfeer te schetsen van wat ik precies heb gedaan in Noorwegen heb ik de onderstaande video gemaakt. Deze video laat zien hoe ik de data verzamelde voor mijn onderzoek.

Ik mag dan op het moment klaar zijn met mijn opleiding, maar voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar met leren. Daarom ben ik van plan om in august 2022 terug te keren naar Noorwegen om daar door te studeren. Over de toekomst van BioBelevenis: ik en het team pakken dit weer op, zodat we jullie kunnen voorzien met allerlei natuur gerelateerde content. De merchandise gaat daarentegen voorlopig op pauze. Dat gezegd hebbende, de laatste oehoedies krijgen een korting van 25%. Gebruik de code Oehoe2022 om deze korting te ontvangen.

Verder ontvangen we graag nog allerlei verhalen van onze bezoekers. Zo staat er volgende week woensdag om 16:15 uur een verhaal klaar van Danny Slijfer over kraanvogels in Diepholz.

Hopelijk kan iedereen in 2022 genieten van de natuur! Om alvast een klein begin te maken: hieronder staan enkele foto’s van mijn avontuur in Noorwegen.

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Zoeken

Popular Posts

 • Natuur dichtbij huis
  Natuur dichtbij huis

  Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte ik volop, maar gaven niet het gewenste resultaat. Ik kwam de heikikker, mijn doelsoort van die dag, namelijk niet op het spoor. Net als vorig jaar hoopte ik het beestje op de foto te krijgen.…

 • Een nieuw begin
  Een nieuw begin

  Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik druk was met mijn afstudeeronderzoek. Deze moeite was niet voor niets geweest want ik heb mijn hbo-studie Bos- en Natuurbeheer afgerond! Mijn onderzoek ging over de populatiedynamiek van de Rosse woelmuis in de bossen van…

 • Avonturen in Noorwegen V
  Avonturen in Noorwegen V

  Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik buiten in de regen en de kou om woelmuizen te tellen, te meten, te wegen en weer vrij te laten. Na deze drukke week was ik van plan om in het weekend rustig aan te…