Eiland verhaal I: Een mistig begin

Lief natuurdagboek,

Door het vele thuiswerken en de sociale terughoudenheid kreeg ik erg veel zin om even weg te gaan van huis. Het strand en de duinen blijf ik altijd erg bijzonder vinden. Daarom vroeg ik aan het BioBelevenis team: “wie gaat er mee naar Texel?” Jahoor Donny Dolman wilde mee en een week later zijn we beland op het eiland.

Zaterdagmorgen vertrokken we richting Den Helder om daar de boot te nemen naar het prachtige Texel. We hadden ons erg verheugd om vanuit de boot al te beginnen met vogelsspotten. Twee dingen hielden ons tegen; ten eerste was het erg mistig maar wat ons vooral tegenhield was dat we in de auto moesten blijven tijdens de boottocht.

Deze tegenslag werd al snel vergeten toen we op het eiland de auto uitstapte. We kijken uit op een drooggevallen wad vol met plevieren, wulpen, eenden en meeuwen. Met de nieuwe telescoop van Donny konden we al deze mooie vogels van ver aanschouwen.

Op een gegeven moment stond Donny met zijn telescoop in de zee te kijken terwijl ik één zeehond aan het fotograferen was. Donny schoot een beetje in de lach, want op een zandplaat in zee lagen vele zeehonden te rusten. Deze zandplaat was niet te zien met het blote oog vanuit de kust vanwege de mist.

Naast vele zeehonden hebben we vele andere leuke waarnemigen gedaan zoals de sneeuwgors, gewone heremietkreeft, drieteenstrandloper en de slechtvalk.

Vandaag rusten we nog goed uit in een Bed&Breakfast want morgen staat de wekker weer vroeg. Met zonsopgang willen we alweer buiten staan om meer mooie soorten te zoeken. Uiteraard volgt morgen een vervolg op dit verhaal!

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Zoeken

Popular Posts

 • Natuur dichtbij huis
  Natuur dichtbij huis

  Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte ik volop, maar gaven niet het gewenste resultaat. Ik kwam de heikikker, mijn doelsoort van die dag, namelijk niet op het spoor. Net als vorig jaar hoopte ik het beestje op de foto te krijgen.…

 • Een nieuw begin
  Een nieuw begin

  Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik druk was met mijn afstudeeronderzoek. Deze moeite was niet voor niets geweest want ik heb mijn hbo-studie Bos- en Natuurbeheer afgerond! Mijn onderzoek ging over de populatiedynamiek van de Rosse woelmuis in de bossen van…

 • Avonturen in Noorwegen V
  Avonturen in Noorwegen V

  Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik buiten in de regen en de kou om woelmuizen te tellen, te meten, te wegen en weer vrij te laten. Na deze drukke week was ik van plan om in het weekend rustig aan te…