Ik ben samen met Wessel opzoek gegaan naar de Boomkikker. Helaas hebben we iets over het hoofd gezien. Wat dat is leest je hier.

Eind maart ben ik samen met Wessel Matser op zoek gegaan naar de boomkikker. Om ze te zoeken zijn we naar de Kampina geweest vlak bij Boxtel. Helaas hadden we iets over het hoofd gezien, wat dat is leest u later.

De boomkikker is een erg mooie kikker om te zien, met zijn fel groen kleur en zuignapjes aan zijn vingers en tenen lijkt deze soort dan ook bijna tropisch. Dankzij deze zuignapjes kan de boomkikker er goed klimmen.

Niet alleen zijn de zuignapjes typerend zo ook het geluid van deze kikker. Als je het in woorden moet omschrijven klink het ongeveer als: “kè-kè-kè-kè”. Het geluid van de boomkikker is vooral op een warme zomeravond te horen rondom braamstruwelen.

Bramen zijn een van de favoriete locaties van de boomkikker om in te klimmen. Daarom besloten we om de bramen rondom verschillende poeltjes te doorzoeken. Na uren braamstruwelen te doorzoeken, heb ik toch maar even op internet gezocht wanneer ze actief zijn. Wat nu bleek is dat we iets te vroeg waren om ze te vinden. De boomkikker wordt pas actief rond half april. De kans dat we een boomkikker tegenkomen was dus erg klein. Dus dat wordt binnenkort weer vroeg mijn bed uit om het nogmaals te proberen. Hopelijk kan ik dan wel mijn eigen beelden toevoegen bij mijn volgende verhaal.

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *