Lief natuurdagboek,

Op maandag 17 mei liep ik samen met Marijn in een prachtig gebied vlakbij Eindhoven. We hadden dit gebied niet zomaar uitgekozen, want ik wilde erg graag de rugstreeppad op de foto zetten. Via waarneming.nl wist ik dat ze in dit gebied voorkwamen maar waar ze exact zaten dat bleef een raadsel. Van deze soort weet ik dat het een echte pioniersoort is. Dit betekent dat ze erg van kale gronden en nieuw opkomende planten houden.

Naar de grond speurend liepen we door het gebied heen. Opeens riep Marijn: “Kijk hier zit een kikker met een streep op zijn rug!” Snel pakte ik mijn camera erbij, maar tot mijn teleurstelling bleek het een heikikker te zijn. Hier schoot ik wat plaatjes van en daarna vervolgden we onze route.

We kwamen uit op een wandelpad over de zanderige heide. Tijdens het lopen draaide ik een boomstam om, want je weet immers nooit wat voor moois hieronder zit. Opeens kwam er een kreet van geluk uit me, want onder deze boomstam zaten niet één, niet twee maar wel vier rugstreeppadden! Mijn geluk kon niet op dus pakte ik mijn macrolens erbij om te fotograferen.  

Tijdens het fotograferen moest ik mezelf echt afremmen. Wanneer ga je namelijk te ver voor het perfecte plaatje? Uiteraard pak ik nooit dieren vast, maar is het omdraaien van de boomstam al geen stap te ver? Na ongeveer een half uur fotograferen moest ik mezelf écht wegsturen om de padden weer hun rust te gunnen. Met flink wat moeite liep ik dan ook weg van de diertjes. In mijn achterhoofd spookte de gedachte over het perfecte plaatje en ik vroeg me dan ook af of mijn foto’s wel goed gelukt waren. Eenmaal thuis kreeg ik een positief antwoord op deze vragen. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat!

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *