Snor

Ruben gaat op zoek naar één van de vele KBV'tjes. Om te lezen wat dat zijn en of het hem lukt, lees hier verder...

Na een tip van een mede-vogelaar ben ik afgelopen maandag op pad gegaan om een speciaal vogeltje te spotten. Waar ik naar op zoek was een zogenaamd; “KBV’tje” ofwel een klein bruin vogeltje, wat zich voornamelijk in het riet ophoudt en pas net terug was uit zijn overwinteringsgebied onder de Sahara. Vanwege de harde wind die er toen stond had ik weinig hoop om hem te zien laat staan op de foto krijgen. Bij harde wind blijven de meeste rietvogels namelijk diep in het riet verscholen en zingen ze ook niet.

Luid snorrend in het riet.
©Ruben van Laar

Toen ik op de desbetreffende plaats aan kwam wist ik gelijk dat “het wel snor zit”. De vogel waar ik naar op zoek was, heet namelijk: de Snor, deze naam heeft hij gekregen door zijn snorrende zang. Het klinkt een beetje als het geluid van een sprinkhaan of krekel, alleen dan meer piepend. Hiervoor zoekt de Snor een hoge rietstengel uit waarin hij lekker gaat zingen. Ik had van tevoren zijn zang opgezocht zodat ik het gelijk zou herkennen. Gelukkig was hij goed te horen en kon ik hem makkelijk vinden. Het grappige was wel dat de Snor de enige was die ik hoorde zingen. Normaal zitten er op deze plek ook Blauwborsten en Rietzanger maar deze hielden zich schuil. Waarschijnlijk door de wind.

Geschreven door: Ruben van Laar

Ruben van Laar (1998) is een gedreven natuurliefhebber, een echte vogelfanaat en graag in de weer met zijn camera. Hij heeft als passie om ook buitenstaanders en echte natuurbarbaren enthousiast te maken voor het natuurgebeuren en hen hiervan het belang bij te brengen. Dit doet hij doormiddel van artikelen op BioBelevenis.nl waar hij met alle plezier artikelen voor schrijft.

2 gedachten over “Dat zit wel Snor..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *