Lief natuurdagboek,

Gisteren zijn we naar Ameland gegaan het vierde waddenland.‘s-Morgensvroeg stonden we op tijd op om eerst het huisje op te ruimen, vervolgens hadden we de boot om 9:30 uur richting dit Waddeneiland. Dit keer hadden we ons redelijk voorbereid om deze trip naar Ameland te maken. We zouden vanaf de haven richting het Oerd lopen en via de Noordzeekant weer terug naar Nes, waar onze boot weer terugging naar het vasteland.

Het vogelen begon al op de boot, op het panoramadek stonden we met verrekijkers en een telescoop de zee af te speuren. Het aantal soorten viel erg tegen, we hebben wat eidereenden en verschillende soorten meeuwen waargenomen vanaf de boot.

Na het afmeren op Ameland liepen we richting het Oerd in het oosten van het eiland. We hadden verwacht hier de roodhalsgans te spotten. Deze vogel bevindt zich vaak tussen groepen brandganzen. We hebben wel vele ganzen gezien waaronder de brandgans, grauwe gans en vele rotganzen. Maar jammer genoeg hield de roodhalsgans zich voor ons verborgen. Naast deze grote groepen met ganzen hebben we ook duizende scholeksters gezien in een groep!

Na een lange wandeltocht door de weilanden kwamen we uit in het duinengebied aan de noordkant van het eiland. Via deze duinen liepen we naar het Noordzeestrand. Tijdens deze koude wandeling hebben we niet zo veel bijzonders gezien. Het strand bij de Noordzee was ook erg leeg, op een paar meeuwen en drieteenstrandlopers na. Gelukkig was er een plek waar we konden genieten van een warme chocolademelk met slagroom.

Na een lange wandeling kwamen we om 16:00 uur weer aan bij de haven, maar het bleek dat de boot pas om 17:00 uur terugging. Na een uur wachten konden we op de boot en weer terug naar het vasteland. Vanuit daar ging iedereen weer richting huis.
Qua waarnemingen was deze dag echt een domper. De gezelligheid heeft deze dag wel gered ondanks het koude weer. De waddeneilanden blijf ik een bijzondere plek vinden en ik zou ze graag nogmaals bezoeken.

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Meer verhalen?

Natuur dichtbij huis

Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte...
Lees meer
Natuur dichtbij huis

Een nieuw begin

Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik...
Lees meer
Een nieuw begin

Avonturen in Noorwegen V

Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik...
Lees meer
Avonturen in Noorwegen V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *