Het eindresultaat

Lief natuurdagboek,

Op 28 december ben ik naar de Landschotse Heide, een lokaal natuurgebied in Noord-Brabant, geweest. Dit is een plek waar ik graag kom. Het is een prachtig gebied niet zo ver van mijn huis. Met enige regelmaat bezoek ik dit gebied om een poging te wagen om de klapekster op de foto te krijgen. Vandaag kreeg ik wederom geen klapekster voor mijn lens maar een hele andere soort die ik niet verwacht had tegen te komen.

Omdat ik met enig regelmaat in dit gebied kom ken ik veel soorten die in dit gebied voorkomen. Het zijn vooral de algemene soorten zoals de koolmees, pimpelmees, de kuifmees en goudhaantjes. Vandaag begon mijn dag net wat anders. Toen ik net het gebied betrad zag ik een boom vol met staartmeesjes, een soort die ik maar niet goed op de foto krijg. Elke keer gebeurt er iets waardoor het niet lukt. Dit keer geef ik de schuld aan de kleine bonte specht die voorbij kwam. Dit is een soort die ik nog nooit eerder had gezien. In mijn enthousiasme draaide ik mijn camera (te) snel richting deze specht en bijna alle vogels vlogen weg. Nog net kreeg ik deze bijzondere spechten soort op de foto maar het is niet meer dan een herkenningsplaatje.

Na ongeveer twee uur wandelen besloot ik terug te gaan naar huis. Opeens hoorde ik in de verte een soort krekelachtig geluid: kru-kru-kru-kru. Ik kon het zo eventjes niet plaatsen. Toen hoorde ik de roep van deze vogel: tuut. Opeens wist ik weer welke vogel dit was, want wat ik zojuist hoorde was de zwarte specht!

Sluipend ging ik naar het geluid toe en opeens zag ik hem door mijn verrekijker heen! Ik kon mijn geluk niet op. Snel mijn camera juist ingesteld en ik probeer zo dicht als mogelijk bij de specht te komen zonder te verstoren. Het is me gewoon gelukt om hem op de foto te krijgen! De zwarte specht is een prachtige vogel om te zien, maar dit zien duurde niet lang. Ik hoorde hem alleen (heel dichtbij) en kreeg hem niet meer gevonden. Dus ik besloot deze specht met rust te laten en verder te lopen. Terwijl ik verder liep zag ik hem in mijn ooghoek verder de bossen in vliegen. Wat een bijzondere ervaring wat dit!

Geschreven door: Bastiaan van Gemert

Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is. 

Meer verhalen?

Natuur dichtbij huis

Met flink wat kilometers in de benen stapte ik in de auto terug naar huis. Mijn camera en verrekijker gebruikte...
Lees meer
Natuur dichtbij huis

Een nieuw begin

Het is best een tijd geleden dat er een nieuwe blog online is gekomen op BioBelevenis. Onder andere omdat ik...
Lees meer
Een nieuw begin

Avonturen in Noorwegen V

Lief natuurdagboek, De eerste week van oktober bestond uit het verzamelen van data van voor mijn scriptie. Uren stond ik...
Lees meer
Avonturen in Noorwegen V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *