BioBelevenis

Verhalen uit de natuur

Home

BioBelevenis.nl is ontstaan omdat ik graag een website wilde hebben om mijn natuurfoto’s met de wereld te delen. Ik wil niet dat deze website alleen mijn natuurfoto’s bevat. De natuur bestaat uit meer dan wat er voor mijn lens verschijnt. Alleen al over de Nederlandse natuur kun je vele verhalen vertellen.

Gelukkig ben ik niet de enige die zo enthousiast is over de natuur. De artikelen op BioBelevenis.nl zijn geschreven door verschillende auteurs. Dit zijn Donny, Krista, Marijn, Ruben, Wessel en ikzelf (Bastiaan). De verhalen worden uiteindelijk gecontroleerd door onze eindredacteur Joris. Wie wij zijn is te vinden op de pagina ‘Wie ben ik?‘.

Met onze foto’s en verhalen hopen we je mee te nemen in de schoonheid van de Nederlandse natuur. Op deze manier hopen we meer belangstelling en bewondering te creëren voor de natuur. Ons uitgangspunt is: “wat men bewonderd, blijft bestaan”.

Wil je op de hoogte blijven van al onze verhalen? Vul dan links je naam en e-mailadres in. Je ontvangt een mailtje als er een nieuw verhaal voor je klaar staat. Uiteraard zullen we je niet gaan overspoelen met mailtjes.

Veel plezier op BioBelevenis.nl!


Recente verhalen & artikelen

Verhalen uit juli 2020

Een aantal mensen hebben wat bijzondere dingen meegemaakt die ze graag willen delen met de rest van de wereld. Deze...
Lees meer

Video: Knoflookpad en boomkikker

We hebben weer een nieuwe BioBelevenis film gemaakt. Dit maal gaat het over de zeldzame knoflookpad en boomkikker. Dankzij KNNV...
Lees meer

Zebra’s, papagaaien en orchideën in Nederland

De vakantie is begonnen! Een mooi moment om de pracht en praal van ons eigen land weer eens onder ogen te brengen. Ga op zoek naar zebra’s, papagaaien en de Big Five in Nederland! Bekijk Nederland deze zomer met dezelfde vakantieogen en raak (opnieuw) bewonderd door de schoonheid dichtbij huis.
Lees meer

Komkommertijd…

De zomer is een mooie periode echter minder geschikt voor vogels. Lees hier hoe Ruben dat oplost...
Lees meer

Op zoek naar de Oehoe

Begin juni ben ik samen met Donny Dolman op zoek gegaan naar de oehoe en het vliegend hert in Zuid-Limburg....
Lees meer

We hadden ze BIJna

Een kolonie bijen landde bij ons in de boom. Het was bijzonder om zoveel kleine beestjes bij elkaar te zien, maar er moest een imker bijkomen. Helaas waren deze iets te… bijdehand.
Lees meer

Video: Uilenwerkgroep

Normaal schrijven we vooral verhalen, maar voor de verandering heb ik een keer een video gemaakt over het werk bij de uilenwerkgroep.
Lees meer

Verhalen uit juni 2020

Deze maand hebben Wilma Busscher, Ilse Grisnich , Wiebke Eefting & Lydia Rensink hun BioBelevenis gedeeld met ons.
Lees meer

De sluwe sluiper

Samen met Bastiaan ben ik naar Nationaal Park De Veluwezoom afgereisd om op zoek te gaan naar bijzondere soorten. In de brandende hitte zijn we beloond met wat leuke waarnemingen, met als hoogtepunt een prachtige hagedis die in dit gebied talrijk voorkomt.
Lees meer

Een meesterlijke imitator

Een autoalarm of scholeksters vanuit de boomtoppen. Sommige geluiden zijn niet wat ze in eerste instantie lijken en vragen om wat extra aandacht om de veroorzaker te vinden. Het alarm komt niet van een auto en een scholekster zit natuurlijk niet in een boom.
Lees meer

Recente Instagram post

De onderstaande foto’s zijn de recente foto’s die online zijn gezet op instagram. Door erop te klikken kom je op mijn account uit.